uzumacollage

Ontbijten voor dag en dauw

Nee, niet dat ik normaal pas om 10:00 opsta en rond 11:00 ga ontbijten, maar ik merkte toen ik aan mijn ontbijtsapje zat vandaag (gisteren) dat het echt nog heel erg donker is als we ‘s ochtends wakker worden. Wat dat betreft mogen de lentemaanden van mij snel beginnen. Goed, de laatste dag. Wederom met een glas citroenwater, vitaminepillen, een kop thee en het sapje start ik de dag. Ergens dwaalt het zelfs door mijn hoofd dat ik hier wel aan kan wennen. ‘S ochtends een sapje, maar ik weet ook dat je juist beter kan beginnen met een stevig ontbijt. Wellicht zijn de sapjes dan een goed tussendoortje? Of zo nu en dan als lunch? Ik denk dat ik met mijn juicer best wel wat van deze sapjes na kan maken. Hoofdmoot is veel groente en een klein stukje fruit voor de smaak.

Rond 10:00 drink ik een half sapje en eet ik een rijstwafel (droog). Dit sapje is echt de meest smerige van allemaal. Het is de ZEN. Bestaande uit alleen maar groentes. Dat is dus echt niet mijn ding. Ik hoor mijn buik goed borrelen en heb zo’n euforisch gevoel, ha… mijn lichaam is echt goed bezig! En dat maakt het enigszins goed.

Geloof het of niet, maar ik heb het idee dat mijn broek rond mijn buik minder strak zit. Afgelopen periode baalde ik omdat mijn kleding na alle feestdagen en daarna nog meer lekkere etentjes best wel strak is gaan zitten. Een maat groter kopen vertik ik echter. Deze sapkuur kwam dus echt als geroepen. Ik voel me vooral ‘s avonds heel erg prettig. Geen zwaar gevoel in mijn maag en buik, dat slaapt zo veel rustiger. Toch eet ik ‘s avonds al niet overdreven veel. Misschien dat laatste stukje fruit rond 21:00 vervangen door iets anders? Heeft iemand daar tips voor? En vaker vis ipv vlees op het menu. Ik ga het zeker proberen, want op deze manier ben ik absoluut veel uitgeruster.

Terug naar de laatste dag. Ik loop het centrum in voor wat noodzakelijke dingen. De waslijn is kapot en dat zorgt voor nogal wat ongemak. Ook neem ik een orchidee mee om het huis wat op te fleuren. Rond 14:00 drink ik mijn 12:00 uur sapje en wat slokken van de 14:00 juice. Samen met een groot glas water, een kop thee en 2 kopjes koffie voel ik me goed. Koffie is ook niet geweldig, maar ik heb wat energie nodig en denk dat deze bron wellicht beter is dan een light-drankje ;-).

‘S middags ben ik niet echt vooruit te branden. Ik lees wat in een boek en doe wat inspiratie op voor nieuwe blogs en ondertussen ook voor een nieuw interieur. Om 16:00 neem ik braaf een sapje en bel ondertussen met vriendlief om te bepalen hoe laat we richting de Ikea rijden die avond. Hij eet er kipspiesjes en friet, ik vergeet mijn sapje dus neem een (heel) klein bakje droge slablaadjes met komkommer en rode biet.

‘ S avonds heb ik hoofdpijn, ben ik duizelig en heb ik extreme honger. Ik ben echt blij dat dit de laatste avond is, of zou dit ook psychisch zijn? Wat in principe had ik dit best nog wat dagen meer kunnen doen… ik had alleen enorm de behoefte om ergens op te kauwen ipv alles te drinken.

Het is nu (08:00 29-01) en ik voel me goed! Ik heb net een zelfgemaakt ontbijt-smoothie-drankje op van banaan (DUH!), amandelmelk, havermout en kaneel. Daar heb ik een half uur over gedaan… normaal eet ik dat binnen maximaal 10 minuten. Ik ben benieuwd of ik dit bewuste eten vol ga houden. Het vult en mijn lichaam is dan ook langer gevoed. Hoe ik mezelf nou echt voel… lastig te zeggen. Dat de weegschaal -2kg zegt is fijn, maar ik hoop dat dit niet alleen vocht is. Aankomende dagen blijf ik rustig eten. Geen grote borden friet of pasta, dat lijkt me niet echt een goed idee.

Ook al vond ik de sapjes zelf niet allemaal lekker en dronk ik ze soms niet volledig op, ik kan je de detox wel aanraden. Als je van dat volle gevoel af wilt, ‘s nachts beter wilt slapen (als je voorheen last had van slecht slapen) en ja… wat kilo’s kwijt wilt na een drukke maand/week met etentjes, dan is deze Uzuma detoxkuur absoluut de moeite waard. overigens heb je ook wat kuren waar je 3x per dag een sapje drink en verder lichte maaltijden eet.

Ik ben vooral benieuwd hoe ik me over een paar dagen voel. Dan is een update over ‘wat doet een detox met je’ misschien eerlijker en beter te beschrijven. Zijn jullie daar nieuwsgierig naar?