Gezonde fruitijsjes

“TGIF: Thank God It’s Friday. Ik vind het zo’n heerlijke uitspraak en wilde er graag een vast item van maken op mijn nieuwe blog. Maar hoe richt je zo’n TGIF nou in? Op mijn vorige blog probeerde ik een soort dagboekje, maar dat voelde niet goed. Toen ik voor de Kerst in de keuken stond wist ik het ineens, een TGIF is ideaal voor lekkere dingen. Een heerlijke cocktail, mijn favoriete (gezonde) appeltaart, zondagse lasagnes van mama of de chocoladecake uit oma’s handgeschreven receptenboek. Klinkt dat niet goed?”

Zitten jullie al met de billen op een parelwit strand en een kokosnoot in jullie hand? Het beloofd namelijk weer een warme, zonnige dag te worden!

Voor warme dagen maak ik het liefst mijn eigen ijsjes. Als het zweet van ons voorhoofd druppelt maak je me niet blij met magnums of softijs. Waterijsjes zijn dan beter aan mij besteed. Ik heb een aantal favoriete waterijsjes, maar stiekem vind ik de meeste al te zoet of te chemisch smaken, vandaar dat ik in de diepvries altijd mijn eigen ijsjes klaar heb staan.

Hoe je zelf gezonde fruit waterijsjes maakt? Het kan (bijna) niet simpeler. Je kiest je favoriete soorten fruit uit, mixt dit in de blender en giet het in ijsvormpjes. Je kan al het fruit door elkaar mixen, maar als je het een voor een mixt en in de diepvries zet krijg je van die leuke gekleurde laagjes. Kost iets meer geduld, maar dan heb je ook iets vrolijks ;-).

Wat zijn jullie favoriete waterijsjes?

 

Galiameloen/Aardbei waterijsjes
Recept voor 8 Personen
Beoordelingen
Printen
Ingrediënten
  1. - Halve Galiameloen
  2. - 250 gram aardbeien
Bereidingswijze
  1. - Snijd de galiameloen in kleine stukjes en mix het in de blender.
  2. - Schenk het sap van de galiameloen in de ijsvormpjes en zet voor 2 uur in de vriezer.
  3. - Ondertussen mix je de aardbeien, giet je het in een glas en zet je dit in de koelkast.
  4. - Na twee uur haal je de ijsjes uit de vriezer, giet het sap van de aardbeien erbij en zet ze nog eens in de vriezer voor 2 uur.
Opmerkingen
  1. - Dit is mogelijk met bijna alle soorten fruit. Zo is het ook lekker deze ijsjes te maken met Munt of met hele stukken kiwi erin!
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Gezonde fruitijsjes