Salade met gegrilde perzik en huttenkase, gezonde salade, healthy salad

Het fijne aan de lente- en zomermaanden? Het eindeloze variëren met lichte salades boordevol (zomer)fruit. Ik ben sowieso wel een salademens, want ook in de wintermaanden kan ik er heerlijk van smullen. Toch vind ik het in de zomer veel makkelijker om variaties te bedenken. Een bordje vol met zomer noemen we het ook wel eens hier. Als de knalrode aardbeitjes bovenop de salade bijna schreeuwen om opgegeten te worden, de stukjes perzik zo sappig zijn dat het sap uit je mond druppelt of wanneer de meloen die nog niet eens gesneden is zijn geur al door de keuken verspreid. Need I say more? Dat zijn toch de fijne dingen des levens.

Deze salade is niet echt een TGIF zoals jullie van mij gewend zijn. Maar wie weet kan de salade wel die vreugde bieden op een warme dag als vandaag. Niets (bijna niets) is lekkerder dan een frisse salade met een groot glas koud water met ijsklontjes voor de lunch. Die ijsklontjes zijn overigens ook lekker als het stukjes meloen zijn.. of ijsblokjes van ranja. Maakt deze mevrouw zoetekauw heel happy!

Ik ga verder met het inpakken van mijn koffer. Over niet zo heel veel uurtjes vertrekken we naar Italië. Ik voel mijn hart alweer sneller slaan, ik krijg rode wangen en bijna vlinders in mijn buik. Ik ga echt weer.. ik ga terug naar mijn grote liefde Italië.

 

Salade met gegrilde perzik en Hüttenkäse
Recept voor 1 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
20 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
20 min
Ingrediënten
 1. 2 handjes rucola
 2. 2 handjes veldsla (kan ook spinazie zijn)
 3. 1 grote perzik
 4. 100 gram Hüttenkäse
 5. Handje amandelen
 6. Paar 'plukjes' tuinkers
 7. Honing
 8. Olijfolie
 9. Zout
 10. Peper
Bereidingswijze
 1. Zet de grillpan op hoog vuur en laat warm worden.
 2. Snijd de perzik ondertussen in stukjes/schijfjes. Als de pan warm is mag het vuur lager en gril je de perziken ongeveer 5 minuten met een theelepel honing.
 3. Als de perziken in de pan liggen, doe je de salade in een bakje en meng je de Hüttenkäse erdoorheen.
 4. Als de perziken klaar zijn leg je deze bovenop de salade en strooi je daarna wat tuinkers en noten over de salade heen.
 5. Als laatst besprenkel je de salade met olijfolie wat zout en peper.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/
Salade met gegrilde perzik en huttenkase, gezonde salade, healthy salad