Gezonde voeding, Gezonde snack, Healthy brownie, zoet, recepten

“TGIF: Thank God It’s Friday. Ik vind het zo’n heerlijke uitspraak en wilde er graag een vast item van maken op mijn nieuwe blog. Maar hoe richt je zo’n TGIF nou in? Op mijn vorige blog probeerde ik een soort dagboekje, maar dat voelde niet goed. Toen ik voor de Kerst in de keuken stond wist ik het ineens, een TGIF is ideaal voor lekkere dingen. Een heerlijke cocktail, mijn favoriete (gezonde) appeltaart, zondagse lasagnes van mama of de chocoladecake uit oma’s handgeschreven receptenboek. Klinkt dat niet goed?”

Ik ben gek op snoepen. Ik ben dol op zoet. Ik ben verliefd op chocolade. En naast dat alles ben ik toch altijd ‘op dieet’ en probeer ik zo goed mogelijk te eten. Dat is soms best een klus. Ik heb een haat-liefdesverhouding met eten. Echt ik ben er gek op, ik zou de hele dag door kunnen eten. Niet perse vet en ongezond, eigenlijk eet ik zelfs liever fruit, salades en gezonde tussendoortjes, omdat ik mezelf daardoor veel beter voel. Maar (te) veel gezond eten is net zo goed funest als je altijd in strijd bent met je gewicht. Never not eating is op mijn lijf geschreven.. hoe doen jullie dat? Dat niet eten zeg maar? Of stop zeggen als de halve reep pure chocolade al op is? Tips zijn welkom!

Goed, om terug te komen op de titel van deze post. Healthy brownies. Zo’n lekker tussendoortje waar je (bijna) alles zelf van op kunt eten. Ja, het bevat geen geraffineerde suikers, maar zoals eerder vernoemd, té veel gezond is helaas ook niet goed voor ons. Maar heb je een feestje, zoek je een tussendoortje om door te komen tot het avondeten, dan kun je gerust een stukje van deze healthy brownies eten! Ze smelten bijna in je mond als je een stukje afsnijd en opeet als het net uit de oven komt… maar ook een dag later of als je ze goed bewaard in de vriezer maken deze brownies je hele dag goed.

Ik moet eerlijk bekennen, deze healthy brownies zijn ontstaan door een stomme fout. Ik probeerde de oreo koekjes uit het boek van Rens Kroes te maken.. daar had ik voor de buitenkant amandelen voor nodig en voor de binnenkant cashewnoten. Je kunt vast raden wat ik deed terwijl ik de buitenkant aan het voorbereiden was. Het valt niet mee een foodie te zijn hoor… maar ik verwisselde de noten dus. Het deeg leek niets op wat het had moeten zijn. Maar toen ik het deeg rook, wist ik wat het wel ging worden. De geur was echt exact de geur van brownies! Ik bedacht nog wat andere ingrediënten om het een echt beslag te maken en zo werd een half uur later het brownieblik in de oven geschoven. Van alle fouten leer je zeggen ze wel eens en zo leerde ik dus mijn eigen healthy brownie recept te maken. Eind goed al goed en jullie zijn vast benieuwd naar het recept ;-)?

Healthy Brownies
Recept voor 9 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
1 hr
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
1 hr
Ingrediënten
 1. 200 gram cashewnoten
 2. 120 gram dadels
 3. 60 gram havermout
 4. 50 gram raw cacao
 5. 40 ml amandelmelk
 6. 1 ei
 7. 2 theelepels vanillearoma
 8. 2 theelepels kaneel
Bereidingswijze
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Doe de havermout in de blender of keukenmachine en zorg dat het havermout meel wordt.
 3. Voeg vervolgens de kaneel en de raw cacao toe en laat even mixen.
 4. Doe de cashewnoten in een theedoek en stamp deze met bijvoorbeeld een deegroller vast tot kleine stukjes.
 5. Voeg de noten toe aan het mengsel in de blender.
 6. Als dit een geheel is, mogen de dadels worden toegevoegd, laat dit mixen tot het een papje is.
 7. Als dit klaar is mag het mengsel in een kom en voeg je het ei de amandelmelk en de vanillearoma toe.
 8. Smeer in een browniebakblik in met olijfolie en giet het mengsel in het bakblik.
 9. Zet nu in de oven voor 20 minuten.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Laten jullie me weten hoe het smaakt? Ik wens jullie een fijn weekend:).