Gezonde ontbijtmuffins met havermout en fruit

Ik heb een kleine muffin verslaving. Ik ben dol op zoetigheid en kan bij het zien van een muffin niet wachten om er een hele grote hap uit te nemen. Zo’n stevige, maar toch fluffy muffin. Snap je wat ik bedoel? Na of eigenlijk tijdens mijn New York tijd werd de obsessie alleen maar groter. Daar kon ik overigens niks aan doen. Wat wil je bij het zien van muffins op elke hoek van de straat?

Helaas werden de muffins die ik thuis in de oven stopte nooit zo mooi. Ze werden niet groter in de oven, waren plakkerig of smaakte niet zoals ik dat had bedacht. Afgelopen kerstvakantie kreeg ik een nieuwe oven als kerstcadeau van mijn vriend. De ideale gelegenheid om aan het bakken te gaan!

Dat ik dolgelukkig ben met mijn nieuwe oven dat zien jullie misschien wel aan de muffins hier op de foto. Ze zijn groot(!) en ruiken zo net vers uit de oven echt heerlijk. Niet alleen mijn hartje gaat er sneller van slaan, ook dat van mijn vriend (en eerlijk is eerlijk, recepten waar geen suiker in verwerkt zit, is hij doorgaans niet zo dol op) en daarnaast denk ik zelfs dat je kids er ook erg blij mee kan maken.

Omdat 2015 bijna ten einde is en daarmee ook de feestdagen waar we allemaal (net) iets te veel hebben gegeten, moesten deze muffins aan mijn 2016 plan voldoen. Gezond. Iets met goed voornemens. Want het mag dan misschien cliché zijn, het nieuwe jaar gezond beginnen vind ik wel een mooie stap. Het is iets psychisch in mijn hoofd waardoor ik niet nu, maar op 1 januari begin met (nog) gezonder eten. Speciaal voor mezelf, maar ook voor jullie heerlijke, fluffy, gezonde muffins die ook nog eens verantwoord zijn om gewoon als ontbijt, lunch of tussendoortje te eten. Klinkt dat niet goed?

Gezonde Muffins
Recept voor 12 Personen
Beoordelingen
Printen
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
1 hr
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
1 hr
Ingrediënten
 1. 80 gram boekweitmeel
 2. 80 gram havermeel - maken door havermout in de blender fijn te maken.
 3. 1 zakje bakpoeder
 4. 3 theelepels kaneel
 5. 1,5 theelepel gember
 6. Flinke snuf zeezout
 7. 150 ml yoghurt (magere yoghurt, geitenyoghurt, roeryoghurt)
 8. 3 eieren
 9. 2 rijpe bananen
 10. 80 ml kokosolie (of olijfolie)
 11. 150 gram noten (naar keuze, ik gebruikte pecannoten en walnoten)
 12. 125 gram blauwe bessen (vers of uit de vriezer)
 13. 125 gram bramen (vers of uit de vriezer)
Bereidingswijze
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Meng alle droge ingrediënten; het boekweitmeel, havermeel, de bakpoeder, kaneel, gemberpoeder en het zout door elkaar in een grote kom.
 3. In een andere kom prak je de bananen en roer je er daarna de yoghurt doorheen.
 4. Voeg het bananenmengsel langzaam toe aan de droge mix.
 5. De eieren mogen nu een voor een door het beslag worden gemend. Dit kan met een garde of lepel, je hoeft niet perse een mixer te gebruiken.
 6. Na de eieren giet je langzaam de olie door het beslag.
 7. Als het een mooi geheel is, voeg je 2/3 van de noten en 2/3 van het fruit door het beslag. De rest bewaar je als topping.
 8. Zet de muffin vormpjes (of net als ik het bakpapier geknipt in vierkantjes) in het bakblik en vul tot de rand met beslag.
 9. Voeg de de topping toe aan de muffin en zet voor 25 minuten in de oven.
 10. Na 25 minuten even controleren of de muffins gaar zijn. Wanneer ze uit de oven mogen laat je ze 5 minuten afkoelen in het bakblik. Zet ze daarna op een rooster om ze nog een minuut of 10 af te laten koelen.
My Delicious Journey https://www.mydeliciousjourney.com/

Gezonde ontbijtmuffins met havermout en fruit

Gezonde ontbijtmuffins met havermout en fruit