Eten in Parijs, Diner, Lunch, markt, Restaurant, Parijs

Een fijn plekje zoeken in Parijs is lastig. Zo hebben wij dat tenminste ervaren. Want de echte Franse keuken is vaak niet zoals je treft in Parijs. Als je er vaker bent dan zul je de goede plekken kunnen vinden. Een hapje kunnen eten zonder hordes toeristen, kunnen toosten met een wijntje zonder 20 andere Nederlanders om je heen. Maar je moet Parijs wel wat beter leren kennen. Je moet weten waar je dat malse biefstukje, ratatouille of steak tartaartje krijgen kan. Het is verleidelijk om naar een lange dag wandelen het eerste beste café of restaurant in te lopen. Maar geloof mij, het loont de moeite om de zijstraatjes in te duiken!

Eten en drinken in Parijs

Traditioneel heeft elk gebied van Frankrijk een eigen kenmerkende keuken. In het Noordwesten tref je veel boter, room en wordt er veel gebruik gemaakt van appels. In het zuidoosten (ook wel de Provençaalse keuken genoemd) zie je veel olijfolie, kruiden en tomaten. Het zuidwesten van Frankrijk staat bekend om zijn fenomenale Foie Gras en in het Noordoosten is het eten afgeleid van de Duitse keuken, ha, dat was dus echt wel nieuw voor mij! Na een aantal tripjes richting Parijs delen wij graag onze gouden vondsten met jullie.

Wijntje-drinken

Un Vin

Dat je goed wijn kunt drinken (en daarbij kaasjes eten!) in Frankrijk en Parijs moge duidelijk zijn. Maar waar zijn wij nou beland en wat is de moeite waard? Geloof me, soms waren we ergens en vroeg ik me af waar ik in godsnaam was beland. Maar de leukste adresjes schreef ik op en deel ik graag met jullie ;-).

Bij Vin en Vrac vind je typisch Franse wijnen, je kunt zelfs kiezen uit verschillende wijnen op basis van één druifsoort en deze combineren tot je je favoriete wijn hebt! Daarnaast vind je hier ook verschillende lekkernijen. Dit is de perfecte plek om rond een uurtje of 17:00 (na het shoppen) te gaan borrelen.

La Penderie is nog zo’n plek waar je met je geliefde of met vrienden om 17:00 aanschuift voor de borrel. La Penderie is een bar en restaurant met een rauw interieur: grove stenen muren, een mix van verschillende stoelen en van die gave (ah, mijn mening!) industriële lampen. Je vindt hier naast borrelhapjes ook een menukaart, waar verschillende gerechten uit de hele wereld op staan. Gelukkig hebben ze ook aan de Franse keuken gedacht. Zeker een leuke plek voor een wijntje, maar wil je echt eten van de Franse keuken, zou ik het diner overslaan.

Diner, Uit eten, Wolfsberg Groesbeek, eten en drinken, Groesbeek

Une Morsure

Een hapje eten als je even wilt ontsnappen aan de drukke winkelstraten van Parijs? Dan is La Belle Hortense de ideale plek! Het kan even zoeken zijn, want La Belle Hortense is niet alleen een restaurant, maar ook een boekwinkel en kunstgalerij in één. Franse keuken? Yes, die vind je hier absoluut. Wat dacht je van een Tartare de Boeuf?

Ook bij Charlie Birdy, waar meerdere vestigingen van zijn in Parijs, kun je een fijn hapje eten. Echt eten uit de Franse keuken is het niet, maar als je van een gezellig sfeertje en pubs houdt is dit ontzettend leuk. Zo nu en dan spelen er ook gewoon bandjes als je aan het eten bent. Zeker iets waar ik zelf van houd als ik in een vreemde stad aan het diner zit.

Eten in Parijs, Diner, Lunch, markt, Restaurant, Parijs

Voor een hapje, een drankje en fijne feestjes kun je terecht bij Nuba. Fijne prijzen voor het eten dat je krijgt en vooral het uitzicht is alles al waard. Tot in de late uurtjes is hier fijne muziek en geniet je volop van de goede sfeer die hier hangt.

Ook leuk voor een hapje of drankje:

Huur je toevallig een appartement via AirBnB en heb je zin om zelf de keuken in te duiken? Neem dan eens een kijkje op de verse Food Market. Deze vind je elke zondag op 66 Avenue de la Motte-Picquet. Vers stokbrood, olijven, vis, vlees, groente, fruit, kazen en ook wijn!

Ook leuk is om ergens wat tomaatjes, kaasjes en een fles wijn te kopen en deze samen te nuttigen op een bankje onder de Eiffeltoren of op de trappen voor het Sacre Coeur.

Nog één laatste tip. La Crêpe de Paris. Een absolute must-eat als je in Parijs bent. Niet perse bij een restaurant of bar, koop ze lekker als je ergens aan de wandel bent en een standje tegenkomt waar bijvoorbeeld een leuke jonge man een crêpe voor je bakt;).

Eten in Parijs, Diner, Lunch, markt, Restaurant, Parijs

Eten in Parijs, Diner, Lunch, markt, Restaurant, Parijs