Eerlijk is eerlijk – buiten Nederland bezoek ik met regelmaat verschillende steden, maar in Nederland? Dat valt stiekem wel tegen. Alweer even geleden ontdekte ik Den Haag twee keer binnen een aantal maanden. De laatste keer deed ik dat samen met blogvriendinnen Evey, Michelle en Bianca. Op een heerlijke nazomerdag struinde wij door de Haagse straten en genoten we van de zon op onze snoet in een bootje. De stad heeft mij positief verrast! Den Haag zit bomvol toffe tentjes om te ontbijten, lunchen, taart te eten, koffie te drinken of te dineren. Voor elk wat wils: van (spot) goedkoop tot redelijk aan de prijs en met glas champagne. Nee, bijzonder en lekker eten in Den Haag is absoluut geen probleem. Vandaag delen wij drie toffe spots met je!

Eten in Den Haag

Lange tijd waren het voornamelijk Amsterdam, Utrecht en Maastricht als uitschieters wanneer ik mensen vroeg om leuke, gezellige of sfeervolle steden met eettentjes om je vingers bij af te likken. Inmiddels voegt Den Haag zich ook steeds meer bij dit groepje; terecht! Hippe tentjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Twijfel jij nog over weekendje in NL? Probeer Den Haag, daar krijg je geen spijt van! Om je alvast op weg te helpen delen wij drie fijne plekjes om neer te strijken.

Pistache Café

Eten in Den Haag

Op de hoek van de gezellige Prinsenstraat in Den Haag, tegenover de Paleistuinen, zit Pistache Café. Een (letterlijk) groen, sfeervol tentje waar je de hele dag ontbijt- en brunchgerechten kunt bestellen. Het interieur maakt je vrolijk: fris, fruitig en vol met planten. Lekker weertje? Dan plof je neer op het terras dat aan de overkant van de straat zit. Met pompoenwafels, pannenkoekjes van zoete aardappel, een bietensalade en cheesecake op de menukaart móet dit een van je favoriete plekjes zijn als je in Den Haag woont. Aanschuiven maar!

Adres: Prinsestraat 134, 2513 CH Den Haag.

Eten bij Werelds

Eten bij Werelds kwam per ongeluk op onze to-visit-list toen we door Den Haag struinde. Na de boottocht, welke heerlijk was in de zon, maar waarin we afkoelde door een flinke wind zochten we een café zodra we van de boot afstapte. Eten bij Werelds lag op een paar stappen van de kade en een glas rode wijn was meer dan welkom. Je vindt Werelds op de Bierkade, welke ook wel bekend staat als de Avenue Culinaire – klinkt veelbelovend niet waar? Het is een knus, gezellig cafeetje waar in het interieur veel gebruik is gemaakt van hout. Er wordt gewerkt met (veel) biologische en fairtrade producten en zoals de naam al doet vermoeden staan er wereldse gerechten op de kaart. Even opwarmen na de boottocht of zin in lekker eten? Schuif lekker aan bij Werelds.

Adres: Bierkade 16A, 2512 AB Den Haag.

Eten bij het strijkijzer – The Penthouse

Eten in Den haag

Eten in Den Haag

Eten op hoog niveau létterlijk én figúúrlijk. Restaurant the Penthouse, bevindt zich op de bovenste verdiepingen van de Haagse toren – ook wel het Strijkijzer genoemd. Met zijn 132 meter is dit één van de hoogste gebouwen van Den Haag. Het eten is er uitstekend, de bediening heel vriendelijk en de zonsondergang is hier prachtig.

Je kunt kiezen uit een 3-4 of 5 gangen menu van de chef of iets van de gewone kaart. De kaart wisselt met regelmaat. Staat de geschroeide tonijn op de kaart? Dan is dat in elk geval een must-try!

Adres: Rijswijkseplein 786, 2516 LX Den Haag.

eten in den haag